6 Tendinte de Web Design la care trebuie renunti

tendinte web design

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui web site este designul acestuia.

Design-ul site-ului poate fi cel mai bun prieten al tau sau cel mai mare dusman. Un design invechit va face ca orice urma de incredere pe care vizitator il are in afacerea ta sa dispara.

In acelasi timp un site cu design modern, usor de navigat va face ca rata de conversie a vizitatorilor sa creasca vertiginos.

Mai jos sunt cateva dintre tendintele la care trebuie sa renunti cat mai rapid daca vrei ca site-ul tau sa-ti aduca clienti noi afacerii tale. Daca vrei sa-ti repari greselile de design pe care le-ai facut cu site-ul tau citeste in continuare.

Site-uri care arata prost pe tablete si telefoane

Suntem in 2017. Studiile arata ca peste 50% dintre toate cautarile online se fac de pe dispozitive mobile cum ar fi smartphone-urile.

Daca site-ul tau arata urat pe ecranul unui telefon sau a unei tablete, vizitatorul nu va sta mai mult de 10-15 secunde pe el.

Daca ai apelat vreodata la o firma SEO, probabil ca stii ca o experienta de navigare slaba a vizitatorilor pe langa faptul ca poate afecta negativ pozitionarea in motoarele de cautare, mai inseamna si o pierdere enorma de potentiali clienti.

Un design prea incarcat

Daca esti trecut de 30 de ani iti poti aduce aminte de design-urile de la sfarsitul aniilor 90 cand site-urile erau pline de butoane, culori puternice, reclame.

Toate aceste lucruri ingreuneaza navigarea pe site pt. Vizitatori, lucru care duce din nou la parasirea rapida a site-ului.

Pe langa asta, un design incarcat ii distrage atentia vizitatorului de la lucrul cel mai important care ar trebui sa-l faca la tine pe site, si anume fie sa te contacteze pt. Serviciile tale fie sa cumpere ceva de pe site.

Fonturi si elemente de stil invechite

In ziua de azi, literele conturate sau cu fundal metalizat nu mai ar trebui folosite online nici in gluma.

Un design curat, in care fiecare element are un scop precis este norma.

Pe langa experienta de navigare placuta, un design simplu, curat te ajuta sa vezi mai usor ce anume trebuie sa scoti de pe site, si in acelasi timp te va ajuta la optimizare cand vine vorba de traficul organic de pe motoarele de cautare.

Site-uri cu fisiere audio pe auto-play

Una dintre cele mai enervante chestii este atunci cand intri pe un site si incepe sa cante vreo tampenie. Indiferent cat de mult m-ar interesa informatia de pe el, nu stau mai mult de 3 secunde.

Poate lucrul acesta avea vreun scop acum 10-20 de ani insa in ziua de azi singurul rezultat care il produce este ca il scoate din sarite pe vizitator, facandu-l sa paraseasca instant site-ul tau.

Site-urile cu elemente flash

Elementele flash, adica acele elemente de pe site in care se misca pozele, sau se deruleaza nu te ajuta cu nimic. Inafara faptului ca incurci vizitatorul care incearca sa inteleaga defapt ce incerci sa-I arati, nu au absolut nici un scop in ziua de azi.

Plus ca pe langa asta face ca site-ul tau sa se incarca mai greu.

Cand o firma de web design incearca sa te convinga ca ai nevoie de un site flash, ar trebui din start sa intrerupi colaborarea cu ei. Apropo de firme de web design, eu am lucrat cu mai multe prin intermediul jobului meu. Daca vrei o recomandare de firma de web design Timisoara lasa-mi un coment si iti voi trimite un mail cu date de contact de le cele mai serioase.

Si cam atat ar fi pentru moment. Desigur sunt mai multe aspecte legate de designul unui website care as fi putut sa le mentionez insa aia probabil intr-un articol viitor.